Norbert Limbeek

Oefentherapeut, sportoefentherapeut, claudicatiotherapeut, lichamelijke opvoeding. 
Specialisme hoofdpijn en nek-schouderklachten, a- specifieke lage rugklachten, bedrijfsoefentherapie, begeleiden beweegkuur bij COPD, astma en Diabetes mellitis 2.

Als oefentherapeut heb ik een samenwerking met de afdeling neurologie van het Jeroen Bosch Ziekenhuis in ‘s-Hertogenbosch i.v.m. houding en bewegingsgerelateerde aandoeningen. We gebruiken een speciaal ontwikkeld programma waarbij oefeningen op video via het internet naar de patiënt worden verstuurd. 

Yvette de Reeper

Kinder oefentherapie, psychosomatiek en hyperventilatie en zwangerschaps begeleiding, ontspanningstechnieken.
Specialisme: slaapoefentherapie


De methode:

Oefentherapie-Mensendieck is een actieve oefentherapie gericht op het houdings- en bewegingsapparaat van de mens. Deze methode heeft als doel de patiënt bewust te maken van zijn of haar lichaamshouding en manier van bewegen en het aanleren van een beter houdings- en bewegingspatroon. Waardoor klachten van het bewegingsapparaat worden hersteld of kunnen worden voorkomen. Kerngedachte van de therapie is het zelf doen, zelf zien, zelf doorvoelen en zelf oordelen, zodat de patiënt het geleerde uiteindelijk zelf thuis, op het werk en bij hobby of sport kan toepassen. Op deze manier wordt de patiënt niet afhankelijk van de therapeut, en dit geeft de behandeling een gelijkwaardig karakter.

Het behandelingsprogramma richt zich geheel op het verbeteren van individuele houdings- en bewegingsmogelijkheden en gewoonten, en het bevorderen van gezond bewegingsgedrag. Hierbij concentreert de oefentherapeut mensendieck zich niet op een deel van het lichaam waar de klacht zich toevallig manifesteert, maar op het gehele lichaam. De resultaten die hiermee worden geboekt bestaan zowel uit het verhelpen van bestaande klachten als het voorkomen van toekomstige klachten (preventie). Door oefentherapie mensendieck wordt de patiënt zich bewust van zijn eigen lichaam. Een belangrijk onderdeel is het opsporen van de oorzaak van de klacht en de samenhang tussen klacht, lichaamshouding en bewegingsgewoontes. ( uw dagelijks functioneren) Het lange termijn resultaat van een behandeling oefentherapie- Mensendieck is, dat de patiënt weet wat er met hem aan de hand is, dat de patiënt zelfstandig kan voorkomen dat de klachten in de toekomst weer opduiken en, mocht dit toch gebeuren, dat de patiënt deze klachten zelf kan verhelpen.